Lange afstand

Een lange afstandsrit op ontdekking van de abdijen6-7 août 2021

SCROLL

Long is the road

De lange afstandsritten passeren langs de mooiste landschappen van Wallonië. Of je nu alleen bent, in duo, trio of kwartet, het parcours neemt je mee op ontdekking van de abdijen Chimay, Rochefort en Orval.

Met geregeld een versnapering om bij te tanken en spectaculaire passages tussen de abdijen zullen je vooruit stuwen naar de finish lijn.

Nature & ontdekking

Tijdens een rit van 300 kilometer heb je genoeg tijd om te genieten van het uitzonderlijke décor. Tussen geïsoleerde wegen, dallen, heuvels of aan de rand van rivieren.

Dat je in vorm moet zijn voor de vele ardense heuvels is een zekerheid, maar het parcours bestaat ook uit  makkelijkere stukken. gratis kilometers (of toch bijna) die deugd doen aan de benen.

Bier en erfgoed

Het parcours gaat langs de trappistenabdijen van Wallonië. Monumenten met een rijke historie, tradities en legendes. Een bron van inspiratie voor wanneer de benen wat moeite hebben.

Rochefort, Orval en Chimay zijn drie van de belangrijkste checkpoints tijdens het parcours. Laat u niet te veel verleiden door de lokale specialiteiten want dit zou zware gevolgen kunnen hebben voor de rest van je avontuur

CAMPING PARADISE

Bohan, gesitueerd aan de rand van de Semois, zal het vertrekpunt zijn van de lange afstandsrit. Op de camping van het dorp kan je je tent zetten voor en na de rit. De plaatselijke bar opent zijn deuren voor een traditioneel glas met vrienden en barbecue bij aankomst.

Voor degene die nog wat energie overhebben is er een kampvuur, muziek, kan je pétanque spelen en kunnen de avonturiers een nachtelijk zwem doen.

Dit allemaal aan de rand van éen van de mooiste rivieren van België. Camping ambiance: zon, ontspanning en ontmoeting van nieuwe mensen.

Programma

Vrijdag 6 augustus

Zaterdag 7 augustus

Route

 

 

Vanaf het vertrek van de vallei van de Semois passeer je langs de landschappen van de Calestienne. Dan vertrek je naar het vorstendom van Chimay en de plaatselijke abdij,eerste checkpoint van het parcours,

Na het rijden langs de meanders van de Lesse, fiets je door naar de abdij van Notre-Dame de Saint Rémy in Rochefort. Het perfecte moment om de batterijen terug op te laden halfweg.

Het volgende gedeelte leidt je naar de abdij van Orval en zijn 9 eeuwen aan historie. Een veelvragende passage in termen van klimmen maar die je beloont met prachtige panoramas.

Het laatste deel van een dag zoals geen ander, een duik naar de aankomst met de semois in zicht.

160 KM

2220m D+

1 check-point op het parcours

Rit van 8 uur

Inspanning, fietsen, passie

320 KM

3764m D+

3 check-points

Rit van 16 uur

Inspanning, fietsen, passie

TON inscription comprend

36 uur 100% fietsen en passie

Versnaperingen aan de checkpoints

Road book en gpx uitlijning

Live tracking en tijdsopname

Verzekering

Continentaal ontbijt zaterdag morgen

Glas van vriendschap en zotte sfeer

stand voor de fietsen

Bijdrage aan het project côte à côte

Boordevol herinneringen

#RideBeyondavec Côte-à-Côte

Rijden voor het goede doel door mee te doen aan l’lange afstandsrit

5€ per inschrijving wordt gedoneerd aan de vzw Côte-à-Côte

Het huis Côte-à-Côte Gesitueerd in Louvain-La-Neuve helpt personen met motorische cerebrale problemen om hun levensprojecten te kunnen bereiken in een solidaire omgeving

Aller au bout des choses, c’est aller au bout de soi-même.

Laurent Jalatreppe

De "enfant terrible" van het wielrennen en van het BCF peloton
Team Renmans - Agrigeer

Onze partners